Nepal Express

Ami.e de WSM: Christophe Ramont

Quel montant souhaitez-vous récolter?: € 2.000,00
Récolté jusqu'à présent: € 2205,00

In het voorjaar van 2023 reis ik met WSM naar Nepal. Naast de reiskosten (die ik uiteraard zelf bekostig) ga ik ook de uitdaging aan om fondsen in te zamelen voor de Nepalese vakbonden GEFONT en NTUC, partners van WSM die strijden voor waardige werkomstandigheden. Een thema dat mij nauw aan het hart ligt. En daar heb ik uiteraard jouw hulp bij nodig!

GEFONT en NTUC zetten zich in voor duurzame en noodzakelijk veranderingen in hun land en komen op voor de rechten van de Nepalese arbeiders. Beide vakbonden willen dat iedere Nepalees kan rekenen op sociale bescherming. Dingen die voor mij en voor ons vanzelfsprekend zijn, zijn dat niet overal. Een uitkering wanneer je ziek bent bijvoorbeeld, of een werkloosheidspremie, het recht op betaalde vakantie, betaald zwangerschapsverlof, een pensioen,... GEFONT en NTUC maken het verschil in de tapijtsector, onderwijs, bankensector, gezondheidssector, bouwsector, kleding en kleermakerijsector, transportsector, sport en toerisme, landbouw, industrie- en dienstensector. Ik zal op mijn reis in 2023 ook zelf hun werk gaan bekijken en ga dan in gesprek met de vakbonden, ik kijk daar nu al naar uit. 

Maar koken kost geld, ook voor de vakbonden. Daarom heb ik mij geëngageerd om hun werking een duw in de rug te geven. Met het bedrag worden mensen geïnformeerd, over hun arbeidsrechten bijvoorbeeld. Maar GEFONT en NTUC bieden ook juridisch advies en herscholingen. 

Met jouw gift draag je bij aan een betere wereld en versterk je vooral het werk van de Nepalese vakbonden! Alvast heel veel dank!


Partage cette action via les réseaux sociaux
WSM
Haachtsesteenweg 579 - 1030 
Brussel - België
E-mail: info@wsm.be
Tel +32 (0)2 / 246 36 71