WSM Nepal Express 2023

Ami.e de WSM: Guy en Hilde Verheyden - Saenen

Quel montant souhaitez-vous récolter?: € 4.000,00
Récolté jusqu'à présent: € 775,00

In april 2023 trekken wij met WSM naar Nepal! Samen met 14 andere geëngageerde reizigers ondernemen we dé reis van ons leven. Het wordt een unieke belevenis met niet alleen een aantal fantastische, avontuurlijke activiteiten en heel wat ook, maar ook de kans om kennis te maken met de bevolking. Via boeiende gesprekken willen we ontdekken wat de vakbonden GEFONT en NTUC - partners van WSM in Nepal - voor hen betekenen. 

GEFONT en NTUC zetten zich in voor duurzame en noodzakelijke veranderingen in Nepal, en komen op voor de rechten van Nepalese arbeiders. Beide vakbonden willen dat iedere Nepalees kan rekenen op sociale bescherming. 
In deze sectoren maken zij het verschil: de tapijtsector, het onderwijs, de bankensector, de gezondheidssector, de bouw-, kleding- kleermakerijsector, de transportsector, sport en toerisme, de landbouw-, industrie- en dienstensector. 

Jaarlijks garandeert WSM 78.000 euro aan GEFONT en NTUC. Met dat bedrag worden zoveel mogelijk mensen geïnformeerd: over hun arbeidsrechten, over de geldende sociale zekerheidsnormen, over de premies waarop ze recht hebben, over hoe je met je werkgever moet onderhandelen. Wie problemen heeft kan via GEFONT en NTUC juridisch advies krijgen, en wie werkloos is kan zich via hen herscholen. Arbeiders die kiezen om in het buitenland te gaan werken, krijgen duidelijk en correct advies. 

Het zal je niet verbazen, dat wij - als vakbondskoppel - enorm benieuwd zijn om de werking van deze twee vakbonden beter te leren kennen én ten volle geloven in hun belang voor Nepal. 

Voordat we op droomreis ga, engageren we ons daarom om, bovenop onze reiskosten, 4.000 euro in te zamelen voor GEFONT en NTUC. Yes we can! Maar we heb jouw hulp nodig! Help jij ons dit doel te bereiken?

Wat betekent jouw gift voor NTUC en GEFONT in Nepal? VEEL!

- Met een gift van 37 euro financier je een 14-daagse vorming voor een nieuw vakbondslid over arbeidsrechten en sociale bescherming.

- Met 47 euro organiseren NTUC en GEFONT een opleiding voor personeelsvertegenwoordigers over veiligheid en gezondheid op het werk. 

- Met 70 euro informeert men vrouwen over de verschillende vormen van geweld op de werkvloer en hoe ze dit kunnen aanklagen. 

- Met 80 euro organiseert NTUC een jobopleiding 'kleermakerij, naai-, brei- en weefwerk' en 'ondernemerschap voor thuiswerkende zelfstandigen'. 


Met de middelen die wij via deze actie inzamelen, verzekeren we de werking van GEFONT en NTUC. En dat doe we met veel plezier en trots. Want elk mens heeft recht op een waardige job en correct loon. Niemand mag in armoede verzeild geraken wanneer het werken even niet kan. Daarom dragen we met veel plezier ons steentje bij. En wij hopen dat jij hetzelfde doet!


Hoe kan je mijn engagement steunen?

- Door een gift te doen. (Een gift vanaf 40 euro opent het recht op een belastingsvermindering van 45% van het geschonken bedrag.) 


Partage cette action via les réseaux sociaux
WSM
Haachtsesteenweg 579 - 1030 
Brussel - België
E-mail: info@wsm.be
Tel +32 (0)2 / 246 36 71